Allmänna villkor

Dessa allmänna hyresvillkor är till för dig som ska hyra eller har hyrt tält med tillbehör från Tältservice. Anledningen att dessa finns är för att du ska veta vad som gäller vid ett hyra av våra produkter, vilka krav vi ställer på dig som hyr, samt vad du kan förvänta dig av oss.

Villkor

Lämna tillbaka det i samma skick som vid leveransen.

Vid hyra av bord och stolar ingår inte möblering. Vi levererar möblerna till tältet avtorkade, hopfällda och samlade. När dem lämnas tillbaka skall dem vara i samma skick

Hyrtillfälle

När ni hyr produkter av oss avser priserna hyra för ett tillfälle (en dag). Vid hyra av tält eller tillbehör längre än ett tillfälle tar vi ut en extra procentsats på totalpriset. Meddela oss i förväg.

Bokning och bokningsbekräftelse
När en offert godkänns enligt överenskommelse skickar vi iväg en bokningsbekräftelse. Då är ni garanterade att vi kommer och levererar enligt överenskommet.
Bokningen förskottsfaktureras 14 dagar innan hyrestillfället.

Avbokningsregler
• För privata kunder gäller avbeställning för bokade uthyrningsobjekt senast 14 dagar före hyrestillfället (21 dagar vid studentbokning). Därefter debiteras halv hyra för bokade hyresobjekt vid avbokning efter avbeställningstiden. Bokningen upphör också att gälla och Tältservice har rätt att hyra ut det/de bokade hyresobjektet/en.

• För bokningar där tält ingår gäller 60 dagars avbeställning. 90 dagar under studentperioden! Debitering halv hyra efter avbeställningstiden.

• För cateringprodukter gäller 14 dagars avbeställning.

• Vid offererade förhyrningar gäller det som avtalats i offerten för privatkunder.

Avstånd till uppsättningsplatsen

För att transportera tältet med tillbehör använder vi oss av en lätt lastbil, den är 3 meter hög och 2,3 m bred. Är din uppfart mindre än detta och vi inte kan backa till med bilen för montering ska ni meddela oss detta och vara beredda på att betala för bärsträckan om andra omständigheter utanför villkorens ramar råder vid beställning av leverans.

Vid hyra av tält förutsätter vi att tältmontörerna kan komma nära uppsättningsplatsen. Vid hyra av tält kommer det tillkomma en bäravgift vid längre än 10 meters distans från där lastbilen kan parkera. Detta för att det dels tar längre tid samt att det sliter på våra kroppar. Meddela oss vid bokning av tält.

Vägen mellan byggplats och bilen ska vara rensad från naturliga och onaturliga hinder.

Ett exempel på när denna avgift kan tillkomma är om du bor i lägenhet, villa eller radhus där vi måste gå igenom trapphus, huset eller mer än 10 meter

Exempel två är om du har en stor villa med trädgården på baksidan av huset som inte är ansluten till er uppfart eller en väg.

Uppsättningsytan

När vi kommer med tältet ska måtten för tältet stämma överens med ytan där det ska stå. Det innebär både höjden, bredden och längden (höjden på tältets lägsta punkt är 2 meter) ska det finnas en öppen plats samt en halv meters marginal. Kringliggande buskar och träd ska därför vara nedklippta så att inga grenar hänger ner på tältet.

Rena och fräscha produkter

När du lämnar tillbaka våra produkter, titta efter så att ingen har råkat spilla något utan att torka upp efter sig, se även till så att bord och stolar är avtorkade.  Lämna det som du själv vill ha det så att nästa kund kan bli nöjd också. En städavgift tillkommer vid extra arbete för rengöring av våra tält, golv, bord och stolar. T ex kvarlämnade mat- och dryckesfläckar, stearinstänk, tejp- och klisterrester.

En nyklippt gräsmatta kan orsaka att tältdukarna blir smutsiga om gräset blivit klippt tätt inpå uppsättningsdagen och ligger kvar. Tänk på att klippa gräset minst en vecka innan evenemanget för att undvika att grässtråna sitter kvar på dukarna vid nedmontering.

Ändringar av beställningen

Som regel levererar och monterar vi dagen innan och nedmonterar och upphämtning sker dagen efter. Om du önskar ändra i beställningen (t ex vad gäller datum för leverans och ändringar i offerten) ber vi dig kontakta oss minst 10 dagar innan leveransdatum. Då är det större chans att vi kan lägga om planeringen så att den passar både dig och oss. Om du hör av dig senare kan vi inte garantera att ändringen går att genomföra. Om du hör av dig mindre än 10 dagar innan leveransdatum med ändringar som innebär att vi kommer behöva köra flera gånger till ditt evenemang så tar vi ut en extra utkörningsavgift för detta.

Om du skulle vilja lägga till artiklar till din order så kan vi ställa upp med detta. Vi förstår att saker ändras och antalet gäster kan både bli fler eller färre. Sker ändringen efter 10 dagar innan leveransdagen så tar vi ut en serviceavgift på 350 kr för detta. Detta innebär att om ni ska ändra något i beställningen tänk noga igenom och gör samtliga ändringar vid samma tillfälle.

Ansvar och ersättning

Under tiden våra produkter befinner sig hos er är ni ansvariga för dem. Om något förstörds eller försvinner blir du ersättningsskyldig.

Avgift

Vid avvikelser från villkoren kan det tillkomma extra avgifter på fakturan, allt. extra arbete, samt tillägg av tjänster tar vi självklart betalt för. Utöver den aktuella offerten där frakten är beräknad enl. milersättning av körsträckan, kan det utöver det tillkomma tim-, transport- eller serviceersättning på slutfakturan. Läs mer undertill genom att klicka på knappen ”Allmänna Villkor”.

Vi är inte främmande för att hitta lösningar för ditt evenemang utöver vårt standardutbud läs mer på vår hemsida

www.taltservice.com

var inte rädd för att fråga, vi ser fram emot att göra det vi gör.

Utmaningar tycker vi om och service är vår värdegrund!


Allmänna villkor PDF